De balans tussen voertuigwaarde en berijderskosten.

Het juiste moment om van auto te wisselen?

Mijn financial leasecontract loopt nog vijftien maanden door…

Een voorbeeldje uit de praktijk: door je jaarlijks aantal kilometers, heb je een jaar of vijf geleden gekozen voor een BMW 5 Serie met een dieselmotor. Je wilde aan het eind van je contract graag eigenaar zijn van deze auto, dus koos je voor financial lease. Een aantal jaar verder zie je de literprijzen voor diesel alleen maar oplopen en nemen je mobiliteitskosten maand na maand toe. Wat is handig?

Nederland is geen dieselland meer, maar in andere Europese landen wordt nog volop voor diesel gekozen. Om waardevermindering te voorkomen, is het in bovenstaand voorbeeld verstandig je contract af te kopen, een boete van een paar honderd euro te betalen, en je auto te exporteren naar een markt waar jouw BMW 530d juist wél waarde heeft. Hierdoor voorkom je toenemende kosten en verkoop je je auto op het juiste moment. In veel gevallen kost dit je niets, omdat de boete die je betaalt aan je leasemaatschappij, niet opweegt tegen de renterestitutie die je ontvangt.

Overstappen naar een nieuwe auto of andere aandrijfvormen.

In Nederland is de kans groter dat een berijder bij zijn volgende auto voor een ander segment voertuig kiest, dan dat hij of zij in hetzelfde segment blijft rijden. Een Volkswagen Golf rijder zal eerder een groter of hoger segment auto verkiezen, dan dat hij in een vergelijkbaar voertuig (Golf, Audi A3, Ford Focus) blijft rijden. Nederland is hierin uniek en dat is de afgelopen jaren alleen maar aangesterkt door onze enorme vraag naar modellen met alternatieve brandstoffen.

Wij krijgen veel klantvragen naar aanleiding van de veranderende mobiliteit in ons land. Waar de één kiest voor een grotere SUV na gezinsuitbreiding, kiest de ander voor 100% elektrisch om te voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Dit biedt kansen voor zowel in- als verkopende partij. Is het interessant om je auto over te nemen van je leasemaatschappij? Is het interessant om je auto juist nu te verkopen? Is het interessant om al over te stappen naar elektrisch, wetende dat je veel kilometers op een dag maakt?

Laat ons met je meedenken, advies is altijd vrijblijvend.

SUCCESVERHALEN

helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing

Maatwerk bedrijfswagens met hoogwaardige kwaliteit voor zakelijke lease in Roosendaal

HET KAASATELIER

Snelle levering van op maat samengestelde bedrijfswagens.

PEPE Wagenparkbeheer mobiliteitsoplossingen voor van Akkeren Logistics in Roosendaal

VAN AKKEREN LOGISTICS

Mobiliteit voor een logistieke sterspeler.

J.T. BESTRATINGEN

De ondernemer en zijn ideale bus.

Oplossingen op maat voor hoogwaardige zakelijke mobiliteit in Roosendaal

Vigour ICT Consulting

De juiste prijs bij in- en verkoop!

Efficiënte en betrouwbare zakelijke mobiliteit met hoogwaardige kwaliteit wagens in Roosendaal

KLEP & ZN RECYCLING

Hoe vinden we de beste bedrijfswagen deals?

Duurzame en innovatieve Volvo mobiliteitsoplossingen van topkwaliteit in Roosendaal

TSD – The Safety Network

Fleetowner, van a tot z geregeld.

LIEVER DIRECT CONTACT? WE STAAN VOOR JE KLAAR.

Je hebt een vraag, een uitdaging of een zoekopdracht, maar nog niemand heeft het antwoord voor je gevonden. Wij zoeken met je mee, neem via deze gegevens contact met ons op.

5.0 44 Google-reviews Consultant in Roosendaal
Het Team van PEPE Wagenparkbeheer