Flexibele schil in eigen huis.

Poolbeheer. De voordelen van schaalgrootte.

Hoe richt ik poolbeheer in voor mijn mobiliteitsvloot?

Grotere MKB’ers, al dan niet met verschillende opererende entiteiten, kunnen eenvoudig kosten besparen en dekking van hun voertuigen verhogen, dankzij een goed overzicht in hun vloot. Door het overzicht kunnen schuiven en verdelen van voertuigen om aan de mobiliteitswensen van iedere entiteit te voldoen, noemen we poolbeheer. Voor verschillende klanten richten wij poolbeheer volgens de volgende stappen in:

  1. Creëer overzicht in álle voertuigen van álle leasemaatschappijen en eigendomsauto’s.
  2. Rapporteer het overzicht in één overkoepeld platform. Hier hebben wij ons PEPE Platform voor gebouwd. Lees er hier meer over.
  3. Zorg voor een goede verbinding tussen HR afdeling en poolbeheer.
  4. Richt flexibele voertuig-schil in.
  5.  Beheer je vloot.

BEKIJK NU ONS PEPE PLATFORM.

Meer overzicht in je wagenpark, minder onnodige tijdsverspilling aan administratie.

Praktijkvoorbeeld van flexibele pool.

De organisatie van een van onze goede klanten bestaat uit 13 apart opererende entiteiten. Dankzij overnames is het leveren van mobiliteit belegd bij verschillende partijen per entiteit. Bij één entiteit werd het contract van een medewerker opgezegd, waardoor zijn leaseauto stil kwam te staan en het contract (bijna) werd afgekocht.

Gelukkig hoorden we van de holding dat een andere entiteit juist was uitgebreid met nieuwe medewerkers, welke werden aangenomen voor bepaalde tijd, waarvoor normaliter shortlease contracten werden ingezet. Twee vliegen in één klap: de leaseauto werd doorgeschoven, waardoor er geen dure shortlease werd ingezet. Het klinkt eenvoudig en als je overzicht hebt… Is het dat ook.

Hoe richt ik die flexibele voertuig-schil in?

Door optimaal gebruik te maken van je schaalgrootte, kun je snel en eenvoudig je vloot herinrichten om aan alle mobiliteitsvraagstukken te voldoen. Uiteraard kan dit door het te verplaatsen van voertuigen tussen entiteiten of bedrijfsafdelingen, maar wij denken ook vaak mee in het leasen van één flexibele vloot, waardoor de kosten per voertuig gemiddeld laag blijven en wij het overzicht bewaken voor de optimale dekking.

Mocht dat nog niet voldoende zijn, hebben we als PEPE ook een eigen flex-vloot, voertuigen die we conform scherpe shortlease voorwaarden inzetten, zodat jouw medewerkers áltijd mobiel blijven.

En mocht dát nog niet voldoende zijn… Denken we altijd nog graag mee met de ondernemer: je neemt nieuw personeel aan onder contracten voor bepaalde tijd en je hebt gedurende dat contract een auto nodig, maar een leaseauto is twee stappen te ver.

In dat geval kunnen wij vanuit onze organisatie een gangbaar model inkopen, deze tijdelijk aan jouw organisatie verleasen, en heb je achteraf altijd de keuze: óf je neemt de auto over, bijvoorbeeld na verlenging van het arbeidscontract van de medewerker, óf wij verkopen het voertuig. Hierdoor blijft je balans onbelast met grote investeringen en dragen wij ons steentje bij aan jullie flexibele schil.

SUCCESVERHALEN

Lees alle ervaringen van onze opdrachtgevers.

Oplossingen op maat voor hoogwaardige zakelijke mobiliteit in Roosendaal

Vigour ICT Consulting

De juiste prijs bij in- en verkoop!

Moderne en stijlvolle Bevelander bedrijfswagens voor zakelijke doeleinden van PEPE Wagenparkbeheer in omgeving Roosendaal

INSTALLATIEBEDRIJF BEVELANDER

Belevering van ingerichte bedrijfsauto’s.

Klantgerichte en professionele klantenservice voor zakelijke mobiliteit in Roosendaal

Luysterburg fresh bv

Zakelijke en privé mobiliteit tot in de puntjes.

Duurzame en innovatieve Volvo mobiliteitsoplossingen van topkwaliteit in Roosendaal

TSD – The Safety Network

Fleetowner, van a tot z geregeld.

PEPE Wagenparkbeheer mobiliteitsoplossingen voor van Akkeren Logistics in Roosendaal

VAN AKKEREN LOGISTICS

Mobiliteit voor een logistieke sterspeler.

Maatwerk luxe bedrijfsauto-mobiliteitsdiensten voor zakelijke klanten in Roosendaal

HELDER PLUS

Oplossingen voor zakelijke mobiliteit van vandaag en voor de toekomst!

LIEVER DIRECT CONTACT? WE STAAN VOOR JE KLAAR.

Je hebt een vraag, een uitdaging of een zoekopdracht, maar nog niemand heeft het antwoord voor je gevonden. Wij zoeken met je mee, neem via deze gegevens contact met ons op.

5.0 42 Google-reviews Consultant in Roosendaal
Het Team van PEPE Wagenparkbeheer