De balans tussen voertuigwaarde en berijderskosten.

Grip op het vervangingsmomentum.

Mijn financial leasecontract loopt nog vijftien maanden door…

Een voorbeeldje uit de praktijk: een van jullie medewerkers rijdt grote afstanden voor de zaak. Door zijn jaarlijks aantal kilometers, hebben jullie een jaar of vijf geleden gekozen voor een Volkswagen Passat met een dieselmotor. Omdat jullie aan het eind van ieder leasecontract graag eigenaar zijn van deze auto, kiezen jullie standaard voor financial lease (link naar /leasevormen). Nu we een paar jaar verder zijn, zie jij als ondernemer de literprijzen voor diesel alleen maar oplopen en nemen de mobiliteitskosten van die Passat maand na maand toe. Wat is handig?

Nederland is geen dieselland meer, maar in andere Europese landen wordt nog volop voor diesel gekozen. Om waardevermindering te voorkomen, is het in bovenstaand voorbeeld verstandig dat contract af te kopen, een boete van een paar honderd euro te betalen, en de auto te exporteren naar een markt waar een Passat met dieselmotor juist wél waarde heeft. Hierdoor voorkom je toenemende kosten en verkoop je je auto op het juiste moment. In veel gevallen kost dit je niets, omdat de boete die je betaalt aan je leasemaatschappij, niet opweegt tegen de renterestitutie die je ontvangt.

Overstappen naar een nieuwe auto of andere aandrijfvormen.

In Nederland is de kans groter dat een berijder bij zijn volgende auto voor een ander segment voertuig kiest, dan dat hij of zij in hetzelfde segment blijft rijden. Een Volkswagen Golf rijder zal eerder een groter of hoger segment auto verkiezen, dan dat hij in een vergelijkbaar voertuig (Golf, Audi A3, Ford Focus) blijft rijden. Nederland is hierin uniek en dat is de afgelopen jaren alleen maar aangesterkt door onze enorme vraag naar modellen met alternatieve brandstoffen.

Wij krijgen veel klantvragen naar aanleiding van de veranderende mobiliteit in ons land. Waar de één kiest voor een grotere SUV na gezinsuitbreiding, kiest de ander voor 100% elektrisch om te voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Dit biedt kansen voor zowel in- als verkopende partij. Is het interessant om een van jullie auto’s over te nemen van de leasemaatschappij? Is het interessant om die specifieke auto juist nu te verkopen? Is het interessant om al over te stappen naar elektrisch, wetende dat je veel kilometers op een dag maakt?

Laat ons met je meedenken, advies is altijd vrijblijvend.

SUCCESVERHALEN

Lees alle ervaringen van onze opdrachtgevers.

Oplossingen op maat voor hoogwaardige zakelijke mobiliteit in Roosendaal

Vigour ICT Consulting

De juiste prijs bij in- en verkoop!

Premium zakelijke lease oplossingen voor bedrijven in omgeving Etten-Leur

Veerman ICT

De beste prijs én voorwaarden voor leasecontracten.

Maatwerk luxe bedrijfsauto-mobiliteitsdiensten voor zakelijke klanten in Roosendaal

HELDER PLUS

Oplossingen voor zakelijke mobiliteit van vandaag en voor de toekomst!

Maatwerk bedrijfswagens met hoogwaardige kwaliteit voor zakelijke lease in Roosendaal

HET KAASATELIER

Snelle levering van op maat samengestelde bedrijfswagens.

Milieuvriendelijke hoogwaardige mobiliteitsoplossingen met zakelijke wagens in omgeving Etten-Leur

R. van Wesemael B.V.

Het ontzorgingspakket +.

Luxe bedrijfswagens met stijlvol interieur voor zakelijke lease in Roosendaal

Micro-Tech Europe GMBH

Optimaliseren van het geleasde wagenpark.

LIEVER DIRECT CONTACT? WE STAAN VOOR JE KLAAR.

Je hebt een vraag, een uitdaging of een zoekopdracht, maar nog niemand heeft het antwoord voor je gevonden. Wij zoeken met je mee, neem via deze gegevens contact met ons op.

5.0 45 Google-reviews Consultant in Roosendaal
Het Team van PEPE Wagenparkbeheer