De balans tussen voertuigwaarde en berijderskosten.

Grip op het vervangingsmomentum.

Mijn financial leasecontract loopt nog vijftien maanden door…

Een voorbeeldje uit de praktijk: een van jullie medewerkers rijdt grote afstanden voor de zaak. Door zijn jaarlijks aantal kilometers, hebben jullie een jaar of vijf geleden gekozen voor een Volkswagen Passat met een dieselmotor. Omdat jullie aan het eind van ieder leasecontract graag eigenaar zijn van deze auto, kiezen jullie standaard voor financial lease (link naar /leasevormen). Nu we een paar jaar verder zijn, zie jij als ondernemer de literprijzen voor diesel alleen maar oplopen en nemen de mobiliteitskosten van die Passat maand na maand toe. Wat is handig?

Nederland is geen dieselland meer, maar in andere Europese landen wordt nog volop voor diesel gekozen. Om waardevermindering te voorkomen, is het in bovenstaand voorbeeld verstandig dat contract af te kopen, een boete van een paar honderd euro te betalen, en de auto te exporteren naar een markt waar een Passat met dieselmotor juist wél waarde heeft. Hierdoor voorkom je toenemende kosten en verkoop je je auto op het juiste moment. In veel gevallen kost dit je niets, omdat de boete die je betaalt aan je leasemaatschappij, niet opweegt tegen de renterestitutie die je ontvangt.

Overstappen naar een nieuwe auto of andere aandrijfvormen.

In Nederland is de kans groter dat een berijder bij zijn volgende auto voor een ander segment voertuig kiest, dan dat hij of zij in hetzelfde segment blijft rijden. Een Volkswagen Golf rijder zal eerder een groter of hoger segment auto verkiezen, dan dat hij in een vergelijkbaar voertuig (Golf, Audi A3, Ford Focus) blijft rijden. Nederland is hierin uniek en dat is de afgelopen jaren alleen maar aangesterkt door onze enorme vraag naar modellen met alternatieve brandstoffen.

Wij krijgen veel klantvragen naar aanleiding van de veranderende mobiliteit in ons land. Waar de één kiest voor een grotere SUV na gezinsuitbreiding, kiest de ander voor 100% elektrisch om te voldoen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Dit biedt kansen voor zowel in- als verkopende partij. Is het interessant om een van jullie auto’s over te nemen van de leasemaatschappij? Is het interessant om die specifieke auto juist nu te verkopen? Is het interessant om al over te stappen naar elektrisch, wetende dat je veel kilometers op een dag maakt?

Laat ons met je meedenken, advies is altijd vrijblijvend.

SUCCESVERHALEN

Lees alle ervaringen van onze opdrachtgevers.

Uitstekende klantenservice voor luxe zakelijke mobiliteitsoplossingen in Roosendaal

TEAM inc.

Internationaal wagenparkbeheer & strategie.

Luxe zakelijke transportoplossingen in omgeving Roosendaal

machinefabriek van Nunen

Een bus voor een machinefabriek & een luxe wagen voor de eigenaar.

Maatwerk luxe lease-oplossingen voor zakelijke mobiliteit in Roosendaal

REaching equipment services

Mobiliteit voor een organisatie op grote hoogte.

Duurzame zakelijke luxe auto-vervoersoplossingen in Roosendaal

PORSCHE CAYENNE COUPE

Wat komt er allemaal kijken bij een exclusieve auto?

Maatwerk oplossingen voor zakelijke mobiliteit in Roosendaal.

Wolfram Chain N.V.

Mobiliteit uit handen geven aan een specialist, wat levert dat op?

Milieuvriendelijke hoogwaardige kwaliteit mobiliteitsoplossingen met zakelijke wagens in omgeving Roosendaal

Select salarisadviseurs

Kostenverlaging voor een wagenpark.

LIEVER DIRECT CONTACT? WE STAAN VOOR JE KLAAR.

Je hebt een vraag, een uitdaging of een zoekopdracht, maar nog niemand heeft het antwoord voor je gevonden. Wij zoeken met je mee, neem via deze gegevens contact met ons op.

5.0 42 Google-reviews Consultant in Roosendaal
Het Team van PEPE Wagenparkbeheer